Els Taktor

Mijn naam is Els Taktor. Ik werk als Cranio Sacraal Therapeut en als freelance logopediste.

Ik ben in 2001 afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen als logopediste. Na een aantal jaren als logopediste gewerkt te hebben, kwam ik met Cranio Sacraal Therapie in aanraking.

In 2010 had ik whiplash klachten naar aanleiding van een auto-ongeluk. Na behandelingen van een Cranio Sacraal Therapeut merkte ik al snel verbetering. Toen ik mijn werkzaamheden als logopediste weer kon hervatten, begon ik te zien dat een groot deel van mijn logopedische cliënten ook baat zouden kunnen hebben bij Cranio Sacraal Therapie.
Ik ben verschillende cliënten (volwassenen en kinderen) door gaan sturen naar een Cranio Sacraal Therapeut en zag dat de stappen die gemaakt konden worden binnen de logopedische therapie sneller verliepen. Omdat er nu ook gewerkt werd aan de onderliggende problematiek, werkte de logopedische therapie efficiënter.

Mijn enthousiasme en fascinatie voor Cranio Sacraal Therapie nam snel toe. Het duurde dan ook niet lang voor ik de opleiding ben gaan volgen aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie. Begin december 2014 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Tijdens de opleiding en tijdens het volgen van de medische basiskennis is mijn fascinatie, respect en verwondering voor het menselijk lichaam groter en groter geworden. Het is fijn dit in de sessies te mogen integreren.
Wat zo ontzettend leuk is aan het geven van de Cranio Sacraal sessies: iedere sessie verloopt anders. Het is steeds weer een ontdekkingsreis, een avontuur. Het is nooit op voorhand te bedenken wat een lichaam wil laten zien, wat er zich zal gaan ontvouwen.